Dr. Iordache Iordache Nicolae

Dr. Iordache Nicolae-Iordache

Dispărută în misiune: compasiunea în sistemul de sănătate
Autor: Nicolae-Iordache Iordache

Compasiunea a fost ingredientul principal de anduranță de-a lungul celor câteva milenii de istorie a medicinei. Ultimele dezvoltări tehnologice în privința diagnosticului și tratamentului au creat o contrapondere a atenției personalului către tehnologie și cogniție în defavoarea componentei de grijă profund umană în actul medical.
Păcat! Există tot mai multe dovezi că o îngrijire bazată pe compasiune produce: vindecare sau alinarea suferinței mai eficientă, mai rapidă, pe bani mai puțini, este mai puțin solicitantă pentru personalul medical, și este mult mai rentabilă pentru entitățile economice furnizoare. Și da, personalul medical va trebui să aibă mai întâi grijă de el pentru a se putea mai apoi îngrijii de ce aflați în suferință
În această prelegere vom prezenta dovezile în favoarea practicii medicale bazată pe compasiune.

Missing in action: human compassion
Author: Nicolae-Iordache Iordache

Compassion has been the key ingredient for medicine endurance throughout its couple of millennia history. Latest technological developments related to diagnosis and treatment has shifted the focus of health care personnel towards technology and cognition at the expense of deep human care in medical activity.
Too bad! There is more and more evidence showing that compassion based care delivers: healing or relief that is more effective, faster, cheaper, it is less demanding for healthcare professionals and it is more economical for the suppliers of such care services.
And yes, healthcare professionals will have to take care more for themselves in order to provide quality care for the suffering.
During this speech we will focus on the evidence supporting compassionate care.

Scurt CV

Nicolae Iordache Iordache este deopotrivă consultant, trainer şi autor.
A absolvit facultatea de medicină în 1995 şi un master în administrarea afacerilor în 2002. Este doctorand în Comunicare la SNSPA.
Are 5 ani de experienţă în managementul ONG-urilor, 11 ani de experienţă directă în industria farmaceutică şi 10 ani în consultanţă de management şi oferirea de training pentru dezvoltarea angajaţilor companiilor în sfera sănătăţii.
În 2013 a publicat în colaborare cu Olivian Breda cartea “Cine eşti tu, doctore?”, ghidul medicilor români pentru a-şi construi cariera în jurul unui brand propriu respectabil. În mai 2015 a lanasat cartea “Re-Prezintă! – De ce şi cum să îmbrăţişezi discursul Schimbării în sănătate”, în care pledează pentru prezentări care să producă schimbări în sănătate. Întreţine blogul www.cetd.ro dedicat celor care lucrează în sănătate. Este columnist la Viaţa Medicală.

Contactează operatorul PDI 2020

11 + 8 =

Operatorul PDI 2020

Adresa: Str. A. Panu nr. 13, Iasi
Tel.: 0332.40.88.00-05
E-mail: inscrieri@primaderma.ro
Website: www.eventernet.ro

Parteneri Media