Interviu Dr. Claudia Artenie

„Evenimente precum PDI și organizații precum ADEM sunt extrem de necesare în construirea profesională a unui medic”

* dialog cu dr. Claudia Artenie, medic primar dermato-venerolog, Iași

– Ce v-a atras la PDI, cum v-a ajutat în carieră?
– Pentru mine PDI a însemnat o oportunitate fantastică de formare și informare, chiar la noi în Iași, cu privire la tehnici, cercetări, studii, la care de obicei aveam acces doar la congresele medicale organizate în afara țării. Mai mult, faptul că personalități din lumea științifică medicală națională și internațională vin atât de aproape de noi cu informații noi, abordări bine documentate, workshop-uri și reunesc în săli medicii dermatologi din întreaga regiune e un aspect care face din PDI un eveniment ce nu trebuie ratat, dacă te respecți ca specialist. Îmi amintesc cu plăcere și satisfacție profesională participările atât că lector, cât și în public, ca medic dornic să se mențină la curent cu noutățile din domeniul dermatologiei.
– Cum a început colaborarea dvs. cu doamna profesor Daciana Brănișteanu? Ați lucrat împreună, cum a contribuit experiență d-sale la formarea dvs. ca specialist?
– Colaborarea mea cu doamna profesor Daciana Brănișteanu a debutat în perioada rezidențiatului și îmi place să cred că nu se va încheia niciodată, având în vedere faptul că procesul de învățare nu încetează niciodată pentru un medic. Mai mult, îi urmăresc constant activitatea profesională și sunt la curent cu lucrările de specialitate publicate de domnia sa în jurnalele medicale. Experiența profesională, tactul pedagogic și carisma au făcut din doamna profesor, cel puțin pentru mine, un model demn de urmat, de la care orice viitor medic are de învățat, dincolo de informații și abilitați specializate.
– Care au fost cele mai importante lucruri învățate în perioada rezidențiatului?
– Abordarea medicală, pedagogică și, nu în ultimul rând, umană au stabilit un standard profesional înalt, spre care orice medic rezident năzuiește, iar aici – aproape că nu mai este necesar să o spun, doamna profesor excelează. Dincolo de acumularea de cunoștinte medicale specifice, puterea exemplului și admirația sunt, de fapt, factorii cel mai mobilizatori în procesul de devenire al unui specialist. Dorința permanentă de autodepășire, responsabilitatea față de această profesie, contribuția la dezvoltarea școlii medicale de dermatologie și înaltul standard profesional sunt, cu siguranță, aspectele care m-au impresionat profund la doamna Daciana Brănișteanu, devenind cele mai importante repere din perioada rezidențiatului. Și, cu convingere, pot spune că au cimentat, în perspectiva mea, persoana doamnei profesor ca mentor.
– Cum v-a sprijinit PDI și ADEM că viitor specialist?
– Evenimente precum PDI și organizații precum ADEM sunt extrem de necesare în construirea nu doar profesională, ci și a unui sentiment de apartenență la un grup regional de specialiști dornici de o cunoaștere mai bună atât reciprocă, cât și una mai profundă, a profesiei de medic. Îi îndemn pe toți medicii, aspiranți, rezidenți, specialiști, să nu lase garda jos și să își stabilească standarde profesionale ridicate, spre atingerea cărora să tindă constant, iar în acest sens atenția îndreptată spre personalități de calibrul doamnei profesor Daciana Brănișteanu și participarea constantă la evenimente de tipul PDI constituie pârghii pe care e ideal și necesar să le acceseze.

Contactează operatorul PDI 2022

13 + 2 =

Operatorul PDI 2022

Adresa: Str. A. Panu nr. 13, Iasi
Tel.: 0332.40.88.00-05
E-mail: contact@pdi.ro
Website: www.eventernet.ro

Parteneri Media