Interviu Dr. Andreea Molodoi

„PDI a contribuit enorm la formarea mea ca medic dermatolog”

* dialog cu dr Andreea Molodoi, medic primar dermatolog la Spitalul Municipal de Urgență Roman, membru fondator al ADEM și unul dintre primii participanți la PDI

De-a lungul edițiilor anterioare, PDI a fost o rampă de lansare pentru foarte mulți tineri, care au găsit în sălile de conferințe nu doar teme extrem de interesante și discuții provocatoare, ci și mentori, care i-au sprijinit în carieră. Despre aceste lucruri am discutat cu doamna doctor Daniela Vasiluț, membru fondator al Asociației Dermatologilor din Moldova și unul dintre tinerii care au privit cum PDI crește împreună cu carierele lor.

– Au trecut zece ani de când a fost lansată Primăvara Dermatologică Ieșeană, o manifestare care a crescut și a devenit o tradiție în agenda evenimentelor medicale de elită. Cunoasteți manifestarea încă de la primele ediții, sunteți și membru fondator al Asociației Dermatologilor din Moldova (ADEM). Ce v-a atras la acest eveniment?
– Da, într-adevăr, vorbim despre zece ani de ascensiune continuă, nouă ediții de succes ale PDI, în care munca, dăruirea și altruismul nu au fost în zadar, manifestarea atingând excelența în medicină, nu doar în dermatologie. Coordonarea perfectă, atitudinea ireproșabilă, talentul orator, privirea senină și zâmbetul cald sunt doar o parte din calitățile doamnei profesor Daciana Brănișteanu, sufletul acestui eveniment. Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți și reprezentați pentru noi, Distinsă Doamnă Profesor! Cât despre primele ediții ale PDI, ce pot să spun, amintiri frumoase sunt multe, dar ce m-a marcat a fost deschiderea oficială a primei ediții, la care trebuie să recunoaștem că au fost cele mai mari emoții. Aula Bibliotecii Universitare „Mihai Eminescu” din Iași a fost neîncăpătoare pentru mulțimea de participanți. Familie, prieteni, colegi din toate colțurile țării, profesori emeriți de renume național și internațional, rezidenți, studenți au aplaudat-o pe Doamna Profesor Daciana Brănișteanu, impresionați de sinceritatea și căldura celor rostite. Felicitări că ați reușit să adunați într-un număr atât de mare profesionaliști desăvârșiți în domeniul sănătății, din țară și de peste hotare! Cu fiecare an, aduceți un plus de valoare acestei manifestări științifice grandioase.
– Cum a contribuit PDI la formarea dvs ca medic, ca profesionist?
– La formarea mea ca medic dermatolog PDI a contribuit enorm! Au fost nouă ani, zece de acum, de provocări: cursuri pre sau postmanifestare, nenumărate prelegeri din sfera dermatologiei, dar și din cadrul altor specialități aflate la graniță cu dermatologia, postere interesante, workshop-uri ce au îmbinat armonios dermatologia și estetica medicală, expoziții Pharma. Într-un cuvânt, o manifestare interdisciplinară de mare succes!
– Ce ați apreciat cel mai mult la lectorii și invitații PDI? Ce teme în dialog v-au atras cel mai mult?
– Lectorii și invitații de la PDI au un profil profesional și psiho-social aparte, aș spune eu. Sunt oameni minunați, de un profesionalism desăvârșit, amabili, calzi, pasionați de ceea ce înfăptuiesc zi de zi. Sunt speciali! Ne-au împărtășit an de an performanțele clinice și terapeutice în numeroase specialități – dermatologie adulți, dermatologie pediatrică, alergologie, chirurgie plastică, chirurgie vasculară, flebologie, medicină internă, cardiologie, gastro-enterologie, pneumologie, endocrinologie, psihiatrie, oftalmologie, medicină de familie, dar și rezultatele cercetărilor la nivel înalt în diverse domenii – farmacologie, genetică, histopatologie, biochimie, biologie celulară, biofizică, imunologie/imunoalergologie. Accesabilitatea lectorilor, bunăvoința și măiestria lor în purtarea unor dialoguri deschise și constructive reprezintă puncte forte ale PDI.
– PDI este o școală de dermatologie ajunsă la apogeu. Cum ajută o astfel de structură la formarea viitorilor medici?
– Viitorii medici sunt privilegiați că pot participa la un asemenea eveniment de mare anvergură. Dezvoltarea lor profesională sau unele alegeri pe termen lung pot fi influențate, bineînțeles pozitiv de această manifestare științifică interdisciplinară. Mult succes le urez pe această cale tuturor studenților și rezidenților pe drumul vieții ce urmează, un drum frumos, anevoios uneori, dar care va fi întotdeauna încununat de rodul muncii lor!
– Sunteți medic dermatolog și membru fondator al Asociației Dermatologilor din Moldova. Ce v-a atras către acest organism? Ce realizări ați avut ca și membru?
– Am avut privilegiul și onoarea să fiu printre primii membri ai ADEM, chiar membru fondator. Acești primi pași într-o structură organizatorică temeinic gândită și exemplar constituită au fost o adevărată provocare pentru mine. Vă mulțumesc din suflet Doamnă Profesor pentru că m-ați ales să vă fiu alături, pentru că ați avut încredere în mine, dar și pentru anii investiți în ascensiunea mea ca medic dermatolog, ani ce nu vor fi dați nicicând uitării! Dar, așa cum spuneți mereu dumneavoatră: povestea continuă….
– Dacă ar fi să lansați o invitație la PDI, ce recomandări ați face viitorilor participanți?
– Ce pot să mai adaug în plus la toate cele spuse anterior? Vă invit cu drag și din toată inima la un eveniment complex, atât de util devenirii voastre medicale! Veți avea multe de învățat, veți lega prietenii noi, veți face parte din marea și unita familie a PDI! Și credeți-mă, acest lucru e miraculos!!!

Contactează operatorul PDI 2024

3 + 11 =

Operatorul PDI 2024

Adresa: Str. A. Panu nr. 13, Iasi
Tel.: 0332.40.88.00-05
E-mail: contact@pdi.ro
Website: www.eventer.ro

Parteneri Media