Interviu Prof. univ. dr. Georgescu Simona

„PDI este un eveniment drag sufletului meu”

Nu peste mult timp, Iașul va găzdui unul dintre cele mai importante evenimente ale lumii medicale și științifice. Este vorba despre cea de-a zecea ediție a Primăverii Dermatologice Ieșene (PDI), o manifestare națională cu participare internațională devenită deja o tradiție nu doar pentru mediul academic medical românesc, ci și pentru cel internațional.
Cu peste 2500 de participanţi, peste 100 de lectori consacraţi din ţară şi din străinătate, PDI are un standard ştiinţific greu de egalat, programul manifestării fiind reprezentat de o succesiune de cursuri, workshopuri și prelegeri cu impact teoretic şi practic imediat. Tot ceea ce este nou şi valoros în dermatologia la interfața cu alte specialități medicale este prezentat, în avanpremieră la PDI 2021. Despre edițiile anterioare ale manifestării am stat de vorbă cu doamna prof. dr. Simona Roxana Georgescu, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, co-președinte PDI.

– 10 ani de PDI, un număr rotund, frumos, o aniversare importantă pentru școala românească de dermatologie. Ce v-a determinat să continuați colaborarea cu PDI?
– Am continuat colaborarea cu PDI pentru ca este un eveniment drag sufletului meu, un eveniment la care am participat întotdeauna cu bucurie si cu drag. Atmosfera prietenoasă și relaxată care caracterizează PDI nu a făcut niciodată manifestarea mai puțin riguroasă si nu i-a diminuat cu nimic, ba dimpotrivă, a crescut nivelul științific.

– Ați fost și sunteți co-președinte al PDI. Ce ați apreciat cel mai mult la aceasta manifestare?
– Nu știu când au trecut 10 ani, dar au fost 10 ediții foarte bune, atent pregătite, de un excelent nivel științific, cu atmosferă caldă și relaxată. Este exact ceea ce mă ține aproape.

– Care sunt momentele cele mai frumoase care vă leagă de PDI și de Iași?
– Iașul îmi este drag în mod special. Peisajul, atmosfera, oamenii primitori și calzi, bucătăria, totul îmi este foarte drag. Revin de fiecare dată cu mare bucurie la Iași și mă simt mereu între prieteni. Iubesc PDI pentru că a reușit să fie întotdeauna un eveniment științific riguros construit și foarte competitiv, dar la care participanții s-au simțit invariabil ca acasă, ceea ce chiar nu este ușor de realizat. PDI a reușit acest lucru timp de 10 ani și cred cu tărie ca o va face în continuare.

Contactează operatorul PDI 2024

4 + 11 =

Operatorul PDI 2024

Adresa: Str. A. Panu nr. 13, Iasi
Tel.: 0332.40.88.00-05
E-mail: contact@pdi.ro
Website: www.eventer.ro

Parteneri Media