Asociația Dermatologilor din Moldova are plăcerea de a vă invita din nou, ca o continuare firească a activităților Școlii de Dermatologie, a evenimentului educațional “DermatoFocus în Psoriazis”, care va avea în intervalul  19-20 Ianuarie 2019Craiova.

Evenimentul se adresează medicilor dermatologi specialiști și rezidenți, interesați de aprofundarea și actualizarea cunoștințelor referitoare la psoriazis.

Locurile pentru acest curs sunt limitate, data limita pentru inscriere este 28 decembrie 2018. Cei interesați sunt rugați să trimită un mail la adresa: contact@eventernet.ro , iar în măsura disponibilității locurilor, vor fi înștiințați în cel mai scurt timp despre rezultatul cererii lor.

Cursul este structurat în trei module și va fi susținut de lectori din centrele universitare de renume din țară, cu experiență academică și clinică îndelungată. Lectorii au actualizat informațiile despre această patologie dermatologică de maximă importanță, plecând de la noile ipoteze fiziopatologice, până la cele mai moderne și mai performante terapii pentru psoriazis. Vor fi puse în lumină multiplele comorbidități, posibilitățile actuale de diagnostic, strategiile terapeutice pe termen scurt și lung, dar și noile direcții de cercetare în psoriazis.

La finalul celor trei module de curs, medicii vor avea un bagaj actualizat teoretic, clinic și terapeutic pentru psoriazis.

Cursul îşi propune să dezbată următoarele aspecte:

  1. Cunoștințe generale despre psoriazis: Definiția bolii – de la căi moleculare la epidemiologie
  2. Modelul etiopatogenic: Imaginea de ansamblu; Mecanisme fiziopatologice de bază: genetică, factori de mediu, imunitate și inflamație
  3. Aspecte clinice ale psoriazisului: Semne, simptome, manifestări clinice, forme caracteristice de boală, comorbidități
  4. Integrarea noțiunilor teoretice despre psoriazis în practica dermatologică curentă – întrebări și răspunsuri
  5. Diagnosticul paraclinic in psoriazis
  6. Diagnosticul diferential in psoriazis
  7. Terapia topică în psoriazis