Prof. Dr. Codreanu Cătălin

Prof. Dr. Codreanu Cătălin
Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, România

Scurt CV

Cătălin Codreanu este profesor de reumatologie la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti, precum şi managerul Centrului Clinic de Boli Reumatismale “Dr. Ion Stoia” din Bucureşti.
Dr. Codreanu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti, incluzând studii doctorale în reumatologie, dedicate terapiei imunomodulatoare în artrita reumatoidă. Studiile sale postdoctorale includ “Diplome d’Universite d’Immunopathologie Articulaire”, obţinută la Universitatea din Montpellier (Franţa). Dr. Codreanu a obţinut titlul de Master în managementul serviciilor de sănătate, la Academia de Studii Economice din Bucureşti.
Domeniile principale de interes includ tratamentul artritei reumatoide, în mod particular cu methotrexat şi agenţi biologici, artrita precoce, precum şi supravegherea evoluţiei bolilor reumatice prin utilizarea registrelor de boală. Dr. Codreanu este membru în mai multe societăţi ştiinţifice naţionale şi internaţionale: îndeplineşte funcţia de Preşedinte al Societăţii Române de Reumatologie şi Preşedinte al Registrului Român de Boli Reumatice.

Experienţa profesională:
octombrie 2011-prezent – Profesor universitar din 2019, Conferențiar universitar (asociat între 2011 și 2015, titular din 2015) – Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București
2008-prezent – Cadru didactic asociat – Academia de Studii Economice, București
2006-prezent – Medic primar – Centrul de Boli Reumatismale ”Dr. Ion Stoia” București
Membru:
EULAR: Standing Committee on Clinical Affairs (din 2016)
EULAR: Standing Committee on Epidemiology and Health Services Research (2009-2013)
Preşedinte Societatea Română de Reumatologie (SRR) (din 2018)
Vicepreşedinte Asociaţia pentru Registrul Român de Boli Reumatice (RRBR)
Preşedinte Liga Română contra Reumatismului (afiliată EULAR)

Contactează operatorul PDI 2023

13 + 8 =

Operatorul PDI 2023

Adresa: Str. A. Panu nr. 13, Iasi
Tel.: 0332.40.88.00-05
E-mail: contact@pdi.ro
Website: www.eventernet.ro