Prof. Univ. Dr. Moraru Evelina

Prof. Univ. Dr. Moraru Evelina
Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa “din Iași

Angioedemul ereditar. Interesul multidisciplinar

Autor: Evelina Moraru

Scurt CV

Evelina MORARU este Profesor Asociat de Pediatrie la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa “din Iași, România și Șef Clinica II Pediatrie – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași.
A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa “din Iași în 1972, iar în 1993 a obţinut titlul de Doctor în Medicină la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, sub îndrumarea Prof. Dr. Valeriu Popescu.
Ca și specializări clinice, este medic primar pediatrie, alergologie și imunologie clinică și specialist gastroenterologie, cu specializare în hepatologie. Printre interesele sale ca și clinician se numără implicațiile complexe ale sistemului imunitar al copilului în patogeneza diferitelor boli: hepatite virale, boli metabolice, patologie respiratorie, imunologică, digestivă și nutrițională. Temele de cercetare includ modulările imune în aceste condiții, precum și particularitățile evolutive ale anumitor patologii la copii (ciroză hepatică, steatoză, obezitate, malnutriție, malabsorbție).
Prof. Dr. Evelina MORARU este membră a Academiei Române de Științe Medicale. Ea este autor și coautor al mai multor cărți din domeniul pediatriei și hepatologiei și are peste 200 de lucrări științifice publicate în România și în reviste științifice internaționale. Este redactor-șef al Pediatru.ro, publicație bine cunoscută în România, indexată în mai multe baze de date internaționale și care acoperă toate subspecialitățile din domeniul pediatriei.
Ca o recunoaştere a activităţii sale ştiinţifice şi de cercetare a primit câteva premii naţionale şi internaţionale printre care şi Premiul Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului pentru Contribuţia la Dezvoltarea Literaturii Ştiinţifice (2006). Este membră a mai mult de 20 de societăți științifice atât din țară cât și din străinătate.

Contactează operatorul PDI 2021

15 + 1 =

Operatorul PDI 2021

Adresa: Str. A. Panu nr. 13, Iasi
Tel.: 0332.40.88.00-05
E-mail: inscrieri@primaderma.ro
Website: www.eventernet.ro

Parteneri Media