O nouă abordare în injectarea de acid hyaluronic – utilizarea MD Codes – Dr. Mazilu Gabriel

O nouă abordare în injectarea de acid hyaluronic – utilizarea MD Codes

Coordonator workshop: Gabriel Mazilu

Scurt CV

Funcţia actuală
Medic Specialist Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă și Estetică, Arcadia Hospital Iași, România
Doctor în Ştiinţe Medicale (Ph. D)
Coordonator Centrul de Chirurgie Plastică și Estetică Arcadia Iași

Formare
1997-2001 Liceul Teoretic Cuza-Vodă Huși, profil fizică-chimie
2001-2007 Universitatea de Medicina și Farmacie “Gr. T. Popa”, Iași – Facultatea de Medicină Generală
2007-2013 Medic rezident Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă si Estetică Iași
1. Chirurgia mâinii
2. Traumatologia mâinii şi a membrului superior
3. Microchirurgie
4. Chirurgie reconstructivă
5. Chirurgia tumorală a pielii
6. Arsuri
7. Chirurgia estetică (a sânului, a feței, a nasului, a trunchiului și a membrelor)
2013 – prezent Medic Specialist Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă și Estetică, Doctor în Ştiinţe Medicale

Afilieri universitare
2011-present membru EASD (Asociația Europeană pentru Studiul Diabetului)
2014-prezent membru al SRCM (Societatea Română de Chirurgia Mâinii)
2015 membru ISRMS (Societatea Internațională de Medicină și Chirurgie Regenerativă).

O nouă abordare in injectarea de acid hyaluronic – utilizarea MD Codes

Medicina estetica faciala este in continua dezvoltare, odata cu descoperirea si introducerea anumitor substante care pot duce la rezultate naturale fara interventie chirurgicala. Cu o multitudine de tratamente posibile, este foarte important si esential sa intelegem cum sa ajungem la cele mai bune rezultate pentru pacientii nostri.

Dr. Mauricio de Maio, chirurg estetician din Brazilia, a creat in urma cu 20 de ani un algoritm de injectare a acidului hyaluronic – MD Codes, in diferite concentratii si pe anumite zone ale fetei, pentru a permite injectorilor (chirurg estetician, medic dermatolog) sa optimizeze trasaturile pacientilor intr-un mod eficient, simplu si sigur.

Datorita versatilitatii noii generatii de fillere pe baza de acid hyaluronic – Colectia Vycross, de la Allergan – reprezinta cheia care deschide codurile revitalizarii si rejuvenarii faciale.

De ce sa utilizam MD codes?
Aceste coduri sunt inventate pentru a atrage si mai mult atentia ca fiecare unitate faciala (ex. regiunea geniana, barbia, buzele etc.) sunt impartite in subunitati care trebuiesc respectate in timpul procedurii. Aceste subunitati, denumite – MD Codes – sunt zone structurale care vor crea sau vor recrea aspectele naturale arhitecturale ale fetei.

Prin introducerea terminologiei specifice si a tehnicilor de injectare, s-a putut intelege mult mai bine planul terapeutic si a fost mult mai usor sa se standardizeze tratamentul, astfel incat, complexitatea fetei putand fi inteleasa mult mai usor. Fiecare loc de injectare este reprezentat de o combinatie de litere si cifre.

Cifrele reprezinta unitatea anatomica si numerele indica secventa in care injectiile sunt efectuate. Cea mai importanta zona de injectare, in speta unitatea anatomica, este reprezentata de numarul 1 si de obicei se incepe cu acest punct. Locul de injectare numarul 3 reprezinta o zona periculoasa si trebuie atentie mare cand se injecteaza. Nu toti pacientii au nevoie de toate MD codes in unitatea anatomica specifica. Fiecare pacient trebuie analizat si tratat individual.

Aceste MD Codes sunt special create pentru acidul hyaluronic din gama VYCROSS JUVEDERM si nu pentru alte produse. Gama Vycross reprezinta un mixt de acid hyaluronic cu greutate moleculara mare si mica, obtinut prin cross-linkare. Structural, fillerele cu acid hyaluronic sunt similar tesutului nativ, existand o biocompatibiliate si o integrare perfecta cu tesutul uman. Aceste coduri sunt folositoare pacientilor pentru a intelege motivarea tratamentului lor. Prin explicarea acestori coduri pacientului, va intelege care puncte sau zone de la nivelul fetei il ingrijoreaza, astfel incat, injectorul sa poata discuta codurile specifice pentru tratamentul individual.

Md Codes reprezinta temelia in estetica faciala, este a FACT Finance (financiar) – pacientii vin la medic cu un buget specific Assesment (evaluare) – un diagnostic si o evaluare corecta Communication (comunicare) – ce vrea pacientul vs. ce are nevoie pacientul Technique (tehnica) – injectarea precisa si sigura duc la un rezultat dorit.

Taxa de participare medici dermatologi: 500 de lei.
Inscrierile se fac, in limita a 15 locuri, trimitand un e-mail la adresa contact@pdi.ro/2019. In urma confirmarii locului disponibil de catre organizatori, va vom solicita dovada de plata.

Locatie si program
Workshop-ul va avea loc la Arcadia Medical Center (Str. Sărărie 38), in ziua de duminica, 14 aprilie 2019, in intervalul orar 09:00 – 13:00.

Workshop-ul va fi creditat de catre CMR cu credite EMC.

Contactează operatorul PDI 2019

4 + 2 =

Operatorul PDI 2019

Adresa: Str. A. Panu nr. 13, Iasi
Tel.: 0332.40.88.00-05
E-mail: inscrieri@pdi.ro/2019
Website: www.eventernet.ro