Conf. Univ. Dr. Anca Docea

Conf. Univ. Dr. Anca Oana Docea
Departamentul de toxicologie, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Craiova, România

Implicarea nutritiei si a obiceiurilor alimentare in bolile dermatologice cronice
Autor: Anca Oana Docea

Departamentul de toxicologie, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Craiova, România

Studiile cu privire la metabolismul uman si longevitate au aratat ca organismal uman functioneaza mai bine cu o alimentatie saraca in calorii si cu o valoare nutritionala mai crescuta. In societatea moderna problemele nutritionale pornesc de la faptul ca omul este capabil sa manance orice, chiar si alimente care nu au valoare nutritionala si care pot creste riscul de aparitie a diverselor boli metabolice si cronice. Alegerile alimentare pot duce la modificari importante la nivelul sistemului digestiv ce se traduce prin modificari la nivelul microbiotei care afecteaza functionarea normala a intestinelor. Aceste modificari duc la scaderea abilitatii organismului de a absorbi nutrientii si a elimina toxinele si sunt responsabile pentru aparitia intolerantei alimentare, probleme la nivelul sistemului imunitar si nu in ultimul rand autoimunitatea. Alimentele, pe langa faptul ca ofera nutrientii necesari, produc si un raspuns hormonal care controleaza functiile organismului. Imbunatatirea alegerilor alimentare este un pas important spre sanatate si mentinerea acesteia.

Involvement of nutrition and eating habits in chronic dermatological diseases
Author: Anca Oana Docea

Department of Toxicology, University of Medicine and Pharmacy of Craiova, Craiova, Romania

Studies on human metabolism and longevity have shown that the human body works better with a low-calorie diet and a higher nutritional value. In modern society, nutritional problems start with the fact that man is able to eat anything, even foods that have no nutritional value and that can increase the risk of various metabolic and chronic diseases. Food choices can lead to significant changes in the digestive system which results in changes in the microbiota that affect the normal functioning of the intestines. These changes lead to a decrease in the body’s ability to absorb nutrients and eliminate toxins and are responsible for food intolerance, immune system problems, and last but not least autoimmunity. Food, in addition to providing the necessary nutrients, also produces a hormonal response that controls the body’s functions. Improving food choices is an important step toward maintaining health.

Scurt CV

Anca Oana Docea este conferențiar universitar cu abilitare în Farmacie în cadrul Facultății de Farmacie, Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, unde predă Toxicologie și reprezentanta României în Comitetul Pentru Evaluarea Riscurilor din cadrul Agentiei Europene pentru Produse Chimice (ECHA). Este farmacist specialist Farmacie Clinică, deține un masterat în Farmacologie și Toxicologie, titlul de Toxicolog recunoscut la nivel European (ERT – European Registered Toxicologist) și titlul de doctor în Medicină. S-a specializat în testările toxicologice pe animale, testările neurocognitive in vivo și analize biochimice și imunohistochimice. A urmat specializări de toxicologie clinică la Universitatea Aristotle din Thessaloniki, Grecia și Universitatea din Granada, Spania, specializare în metode de analiză a bazelor de date transcriptomice la King’s College London și specializare în noi modele in vivo și in vitro de evaluare a neurotoxicității xenobioticelor la Albert Einstein College of Medicine, New York, USA.
În prezent este editor asociat pentru Toxicology Reports Journal (ELSEVIER) și guest-editor pentru o serie de ediții speciale în cadrul Toxicology Reports journal (ELSEVIER), Food and Chemical Toxicology (ELSEVIER), Frontiers in Pharmacology (Frontiers), Medicina (MDPI), Life (MDPI). A publicat peste 110 de articole științifice (dintre care 103 indexate ISI Clarivate), 2 cărți cu profil didactic și 5 capitole de carte de specialitate în edituri internaționale, recunoașterea național și internațională fiind redată printr-un H-index de 28 (Web of Science, Clarivate Analytics).

Contactează operatorul PDI 2022

5 + 3 =

Operatorul PDI 2022

Adresa: Str. A. Panu nr. 13, Iasi
Tel.: 0332.40.88.00-05
E-mail: contact@pdi.ro
Website: www.eventernet.ro

Parteneri Media